internationale vrouwendag ... 

Vandaag wil ik naar binnen, de vrouw in mijzelf ontmoeten.
wie is ze?
wat houdt haar bezig?

Vrouwenkracht is zacht, gevoelig, koesterend, ontvangend, stromend.. vul zelf maar in
Ze is het tegengestelde van mannelijke kracht, die sturend, vormend en naar buiten gericht is.

Ik herken die duidelijk vrouwelijke kracht niet helemaal... Ik ben ook een heel vurig persoon, kan mijn vuur vaak niet bedwingen... Dan lijkt kracht een synoniem voor hard..

Ik voldoe als vrouw niet aan het typisch vrouwelijke beeld: zacht, meegaand, ​afwachtend en lieflijk... Dat kán ik zeker zijn, maar dat ben ik niet altijd. Er is ook nog iets anders in mij... een passie, een vuur dat mij draagt en mij mij maakt.

En juist dat vind ik vaak moeilijk om te erkennen. Mijn leven lang wil ik graag voldoen, wil ik erbij horen, wil ik geliefd worden.
En hoe kan dat als dat vuur mij in de weg zit elke keer? Als het oplaait elke keer als er iets gebeurt wat niet fijn voelt? Als een bescherming misschien, maar oh zo ongewenst... Als het vuur oplaait, dan schrikken mensen van mij, dan voldoe ik dus niet aan dat wat ik denk te moeten voldoen, dan hoor ik er niet bij, dan wordt ik niet geliefd.

Een dag of 2 geleden ​vroeg een vriendin mij om terug te gaan naar waar het vuur kan stromen... En ik kon niet erbij hoe ik dat voor elkaar kon krijgen.


Want vuur, dat staat synoniem voor die draak, dat intens krachtige, mystieke wezen, dat niemand kan controleren, en dat zijn vuur over alles spuwt.
Maar de draak staat ook symbool voor wijsheid, en vuur transformeert. Vuur is licht.
Zonder vuur is nieuw leven niet mogelijk, is er geen warmte.

En nu, op deze regenachtige dag, waarop ik naar binnen wil keren, voel ik haar zo duidelijk... het vuur,  dat zachtjes brandt, dat me verwarmt en de liefde doet stromen. 
Dan is het vuur niet bedreigend of teveel,

En ik weet ..
Het vuur is deel van mij ... het hoort bij mij en zal er altijd zijn.
Het vraagt een plek, en het vraagt erkenning. Het vuur is.
Mijn eigen oordeel erover zorgt ervoor dat het weggestopt wordt.
Maar het niet erkennen, zal het steeds krachtiger doen uitspatten.
Zo werkt dat met iets dat er niet mag zijn... dat gaat schreeuwen om aandacht!

Jezelf zien en liefhebben, met alles wat daarbij hoort, is de sleutel tot gelukkig zijn. Zonder oordeel, open zijn wie je bent. Dat is geen plek, dat is een weg... die mij steeds meer leidt naar mijn kern, naar mij, naar huis!

Iedere vrouw is anders, ieder mens is anders. Als je los kunt laten wie je denkt dat je moet zijn, dan maak je jezelf vrij... om jou prachtige zelf te zijn.

vrouw, wat ben je mooi! 
Ode aan de vrouw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *